Može li se umreti od straha?

Može li se umreti od straha?

„Mislim da ću umreti od straha!“

Ovo je rečenica na koju sam naišla listajući stranice društvenih mreža!

Strah zaista može biti izuzetno neprijatno osećanje, a ipak od straha se ne može umreti! I autor je već sam napisao da on to samo tako misli.

Kada se pojavi, strah je samo signal da iz nekog razloga situaciju u kojoj se nalazimo procenjujemo kao ugrožavajuću i nepromenljivu. On nas priprema na akciju koja će nam pomoći da ovakvu situaciju preživimo!

U radu sa ljudima se često ispostavi da mešaju osećanja straha, užasa, brige, treme i anksioznosti! Svako od ovih osećanja je specifično ima svoje uzroke i svrhu, mogu biti realni i nerealni.

Kada niste upoznati sa konceptom emocionalne pismenosti teško ćete napraviti razliku između ovih osećanja. Moguće je da ćete ih potiskivati i na taj način akumulirati što će učiniti da to kako se osećate deluje nepodnošljivo!

Uvek izaberite da pomognete sebi razgovorom sa stručnom osobom, i bolje pre nego kasnije. Velika je verovatnoća da biste kroz problematične životne situacije prošli mnogo lakše i bezbolnije, i očuvali kvalitet života.

Dobro je preispitati svoja uverenja i stavove o sebi, drugima i svetu. To rade mudri. Ostavite drugima da se drže svojih principa po svaku cenu , ako su spremni da se nose sa posledicama.

Dragoceni saveti!

Psihoterapija Majkić daje odgovore na pitanja od životne važnosti. Mi ne spamujemo!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa