Nemam vremena, nije vreme ili ne želim

Nemam vremena, nije vreme ili ne želim.

Dan koji traje 24 sata, svima je isti! Ipak, naši životi se razlikuju i kvalitetom i sadržinom. Svako od nas raspolaže svojim vremenom onako kako najbolje zna i ume, onako kako misli da treba, retki su oni koji ga raspoređuju onako kako hoće! Tako dolazi do toga da često u razgovoru sa drugim ljudima izgovaramo da za ovo ili ono nemamo vremena!

Kada kažemo da za nešto nemamo vremena, to samo znači da pored nekih drugih stvari koje stignemo da uradimo, baš za tu, neku specifičnu aktivnost ili više njih, nismo izdvojili vreme u toku našeg dana! Za gomilu aktivnosti i nije šteta što se nisu realizovale! Biće, kada im bude vreme! Problem su one aktivnosti koje su nama od velike važnosti i značaja, a mi ne pronalazimo način da dobiju svojih pet minuta u našem danu.

Nemam vremena, nije vreme ili ne želim.

Ako hoćete da upravljate svojim vremenom tako da budete zadovoljni, naučite da oslušnete sebe. Postavite sebi pitanje – šta vam znači to “nemam vremena”?

Može vas iznenaditi da će odgovori da se kreću u rasponu od toga da i ne želite nešto da uradite – što je sasvim u redu, preko toga da niste spremni da se sa nečim suočite ili nosite, do toga da imate jak nagon da udovoljavate drugima i verujete da su njihove potrebe ispred vaših i u toj potrebi ne smatrate da je važno da učinite nešto za sebe ( u isto vreme dođe i do toga da ljudi iz vašeg okruženja nemaju naviku da vam omoguće uslove da pružite sebi ovakvu vrstu nege).

Šta god da je vaš odgovor, ako ste iskreni prema sebi, otkriće vam prostor za lični rast i razvoj! Setite se pesme Dragana Lakovića: lepo je živeti! Ali samo kada se raste i cveta!

Dragoceni saveti!

Psihoterapija Majkić daje odgovore na pitanja od životne važnosti. Mi ne spamujemo!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa